Malletband

De malletband van de Chr. Muziekvereniging ‘Wilhelmina’ is een slagwerkorkest dat veelzijdige muziek maakt met behulp van diverse slagwerkinstrumenten.

 

‘Wij maken met elkaar op een gezellige en enthousiaste manier muziek voor jong en oud!’

 

Als jij ook het plezier wilt beleven in het spelen op een slagwerkinstrument, kom dan eens kijken en luisteren op onze repetities. De malletband repeteert iedere donderdag van 19.45 – 21.45 uur. De opleiding wordt o.a. verzorgd door de eigen dirigent.

 

Malletband

De drumband van vroeger is uitgebreid met melodisch slagwerk en wordt nu een malletband genoemd. De naam malletband komt van het woord “Mallet”, wat Engels is voor “Hamer”. Dit verwijst naar de stokken waarmee de melodie-instrumenten worden bespeeld.

 

De melodische sectie van de malletband wordt gevormd door gestemd slagwerk, dat bestaat uit: marimba’s, xylofoons, vibrafoon, klokkenspellen en pauken. Deze sectie wordt aangevuld met alle vormen van ongestemd slagwerk, van trommels en beatring tot drumstel. Met het brede arsenaal aan instrumenten kan de malletband op een eigentijdse manier alle stijlen van muziek vertolken van klassiek tot top-40.

 

Onze malletband heeft grote successen behaald op landelijke wedstrijden. Voor de komende jaren richten wij ons op de ontwikkeling van de slagwerkmuziek in Hoogeveen (en regio). We zoeken de jeugdige talenten welke ontwikkelingskansen krijgen binnen onze vereniging. De malletband bestaat uit ongeveer 20 leden van jong tot minder jong.

 

Opleiding

Wanneer je begint met lessen, mag je met andere leerlingen samen spelen in het jeugd slagwerkensemble op voornamelijk ongestemd slagwerk. Hier leer je de beginselen van het samenspelen in groepsvorm. Na enige doorontwikkeling ga je samen spelen in de jeugd-malletband waar ook melodisch slagwerk bij komt. Wanneer je verder gaat met het volgen van lessen en een bepaald niveau hebt bereikt, stroom je door naar de malletband.

 

De verschillende onderdelen van de malletband staan onder leiding van Dani van Kruistum.