Malletband

Kort na de oprichting van het fanfare-orkest in 1963 werd gestart met een drumband. De drumband is jarenlang goed herkenbaar geweest op straat. Daarbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van trommels in verschillende soorten en maten. Tijdens de zeventiger jaren kwam er een wijziging in het instrumentarium: de marchingbells (of lyra’s) en timp toms deden hun intrede in de drumbandwereld. Hierdoor werd het voor de drumband mogelijk om zelfstandig melodieën ten gehore te brengen. De drumband met melodische instrumenten liet tijdens concerten en concoursen horen en zien dat er een enorme ontwikkeling gaande was. Sinds de negentiger jaren werden de melodische instrumenten verder doorgevoerd en veranderde de naam in malletband.

 

Malletband Hoogeveen

De malletband is een slagwerkorkest dat veelzijdige muziek maakt met slagwerkinstrumenten. De melodische sectie van de malletband wordt gevormd door gestemd slagwerk, dat bestaat uit: marimba’s, xylofoons, vibrafoon, klokkenspellen en pauken. Deze sectie wordt aangevuld met alle vormen van ongestemd slagwerk, van trommels en beatring tot drumstel. Met het brede arsenaal aan instrumenten kan deze malletband op een eigentijdse manier alle stijlen van muziek vertolken van klassiek tot top-40. De malletband heeft grote successen behaald op concoursen en een hoogtepunt was promotie naar de hoogste landelijke afdeling van Nederland, de ere-divisie. Voor de komende jaren richten wij ons op de ontwikkeling van de slagwerkmuziek in Hoogeveen (en regio). Waarbij de jeugdige talenten gezocht zullen worden en ontwikkelingskansen krijgen binnen onze vereniging.

 

Wij maken met elkaar op een gezellige en enthousiaste manier slagwerkmuziek voor jong en oud!

 

Als jij ook het plezier wilt beleven in het spelen op een slagwerkinstrument, kom dan eens kijken en luisteren op onze repetities. De malletband repeteert iedere donderdag van 19.45 – 21.45 uur. De opleiding wordt verzorgd door de muziekvereniging en mogelijk i.s.m. Scala (muziekschool).