Twirl (Mini-/Majorettes)

Ben jij gek op dansen en muziek en lijkt het je een leuke uitdaging om dit te combineren met het twirlen met de baton? Dan zit je bij de twirlers van de Chr. Muziekvereniging Wilhelmina helemaal goed!

 

Twirlen is een showsport waarbij de baton wordt gebruikt als onderdeel van de dans. Er worden veel verschillende vormen van dans, zoals moderne dans, jazz en hiphop. De majorettes lopen ook nog af en toe mee op straat met de malletband van de vereniging. De focus ligt echter op de wedstrijden.

 

Twirlen is een echte topsport. Je moet kunnen dansen, acrobatisch en ritmisch zijn, en je moet de meest lastige trucs met de baton kunnen doen. Door veel te trainen kan je dan veel bereiken. Vaak gaan de twirlers op wedstrijd waar ze hun wedstrijdshows laten zien. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen in twirlen. De twirlers van Wilhelmina hebben dat (nog) niet kunnen bereiken maar mochten wel mee doen aan de Nederlandse kampioenschappen. Voor in de toekomst zal dat ook het streven zijn van het twirlteam.

 

Voor wie is majorette/twirlen bij Wilhelmina?

Je mag bij Wilhelmina al met 4 jaar beginnen als minirette. Je zal dan de basis twirltechnieken en simpele dansvormen leren. Met de verschillende dansvormen die worden aangeleerd, ontwikkel je zo de motoriek en het gevoel voor dans. Naar mate je ouder wordt, worden de dansvormen moeilijker en de twirltechnieken ingewikkelder.

 

De trainingen van Twirl staan onder leiding van Melanie Arkes.

 

Kom eens langs!

Ben je gek op dansen en muziek en lijkt het je een uitdaging om dit te combineren met het twirlen met de baton? Dan zit je bij het twirlteam van Wilhelmina goed. Wij trainen op woensdagavond in het WMC en de avond is onderverdeeld in verschillende niveaus:

 

Twirl 1: 18.30 uur tot 19.15 uur
Twirl 2: 19.15 uur tot 20.15 uur
Twirl 3: 19.45 uur tot 21.30 uur

 

Heb je belangstelling? Kom eens langs tijdens één van de trainingen en doe mee!