VriendenLoterij steunt Muziekvereniging Wilhelmina met 5.000 euro!

VriendenLoterij steunt Muziekvereniging Wilhelmina met 5.000 euro!

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen. Wilhelmina is benoemd tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Wilhelmina gaat het geld gebruiken om nieuwe instrumenten aan te schaffen.

Gerrit Rigterink, voorzitter Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina: ‘Deze bijdrage is een enorme verrassing! We willen ons de komende tijd inzetten om nog meer (jonge) leden aan te trekken, met name op blaasinstrumenten en slagwerk. Met dit bedrag kunnen we nieuwe instrumenten aanschaffen en die werving beter vormgeven. Maar ook bij Twirl willen we graag groeien. Ook daar gaan we werven’.

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.