Nieuwjaarsconcert malletband en G-orkest

Nieuwjaarsconcert malletband en G-orkest

Op zaterdag 14 januari waren de percussie-instrumenten goed te horen in het nieuwjaarsconcert van de malletband. Naast een gevarieerd optreden, werd er voor dit concert de samenwerking gezocht met het eigen G-orkest. Ook heeft de jeugd een heel goed optreden verzorgd. De verschillende optredens werden goed ontvangen door een volle zaal bezoekers.

 

De malletband kon met dit nieuwjaarsconcert ook meteen het 60-jarig jubileum van de muziekvereniging starten. In 1963 werd de vereniging Wilhelmina opgericht in Hoogeveen. Dit nieuwjaarsconcert heeft laten zien dat de vereniging na 60 jaar nog volop in beweging is.

De malletband liet onder leiding van dirigent Dani van Kruistum horen dat er volop kwaliteit aanwezig is. De verschillende muziekstukken werden met veel energie gebracht. Het was een mooie muzikale avond. Ook de lichtere muziekstukken werden vol energie uitgevoerd. Ter afwisseling had het G-orkest een aantal eigen optredens waarin vol enthousiasme gespeeld werd.  Muzikaal leider Henk Askes liet het G-orkest diverse liedjes spelen en nodigde het publiek regelmatig uit om mee te klappen met de muziekstukken.

Speciale aandacht was er voor de jeugd van de malletband. Het jeugd-percussion-ensemble speelde op indrukwekkende wijze het werk ‘No Mans Land’. Een mooie groep jonge muzikanten die ook de toekomst van de percussiemuziek in de malletband veilig kunnen stellen. Extra bijzonder waren de solo’s van de twee jeugdleden Marek Blom en Charlie Baraka.

Het publiek heeft genoten van een mooie en leuke muziekavond!